ONU a început o anchetă cu privire la violențele Jandarmeriei din 10 august

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a început o anchetă cu privire la violențele Jandarmeriei din 10 august și cere explicații Guvernului României pentru folosirea forței împotriva demonstranților pașnici, în urma unei petiții inițiate de comunitatea Declic, prin care peste 80 000 de persoane au cerut Națiunilor Unite ”investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române la mitingul Diasporei”.

„Persoana noastră de contact de la ONU ne-a înștiințat cu privire la corespondența purtată cu Ministerul Afacerilor Externe din România pe tema încălcării drepturilor omului la protestul diasporei. Într-o scrisoare trimisă ministrului Teodor Meleșcanu, acesta este înștiințat că ONU a primit informații care indică încălcări grave ale drepturilor omului la protestele din 10 august. Termenii scrisorii sunt extrem de duri la adresa Guvernului și a modalităților în care autoritățile au ales să se raporteze la manifestanții pașnici.”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

Raportul ONU privind încălcările drepturilor omului la protestele din 10 august 2018 va fi finalizat și făcut public în luna martie, cu ocazia Consiliului Drepturilor Omului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS