Confidenţialitate

OMV-Petrom finanțează cu 350.000 de euro afacerile a 10 întreprinzători

Cele 10 afaceri care vor fi finanțate au fost selectate dintr-un total de 180 care au participat  în cea de-a doua ediție a campaniei Fabricat în Țara lui Andrei. Toate proiectele au la baza preluarea de materie primă de la localnici, astfel încât implementarea planului de afaceri să aducă beneficii localnicilor.

 

Fiecare plan de afaceri câștigător va primi 32.000 de euro etapizat, în funcție de dezvoltarea afacerii, iar antreprenorii vor beneficia de consultanță gratuită timp de un an. De astfel de benficii s-au bucurat și cei 20 de finaliști, care au primit pâna la 1.500 de euro pentru dezvoltarea planului – prin studii de fezabilitate – și 7 luni de consultanță din partea Fundației NESsT, a explicat Mona Nicolici, manager de sustenabilitate al OMV-Petrom.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 10 finaliști provin din aproape 10 județe diferite, iar zonele din care ei provin, îi supun la provocări aparte, spune CEO OMV-Petrom, Mariana Gheorghe

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectele câștigătoare sunt propuse de oameni cu vocații diferite, de la mici întreprinzători, măme și chiar preoți, singura condiție fiind ca ei să propună o afacere funcțională care să răspundă nevoilor sociale din comunitatea în care va fi implementată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anul acesta, printre câștigători se numără un centrul județean de îngrijire la domiciliu  – ”Îngrijire acasă” –  care se va adresa persoanelor imobilizate la pat.

Mai multe proiecte propun producții de plante și legume, așa cum este Asociația Comunitară ”Beica Mădulari” și ”Dar din glie” din județul Bihor din care proiectul ”ECO Extract” își propune să extragă uleiuri naturale.

”Bunicel.ro”, ”Fructos” și ”Bunătăți de Acasă” își propun să fabrice conserve, gemuri și dulcețuri tradiționale, iar ultimul dintre proiecte este inițiativa unor preoți care intenționează să angajeze tineri care părăsesc centrul de plasament din localitatea buzoiană Berca.

”Miere Sinceră” este un proiect care dorește construirea unei stupine turistice în Poiana Câmpina din Prahova, unde turiștii vor putea observa de aproape viața albinelor.

Proiectul ”Iluminiș” este un atelier de design și producție de corpuri de iluminat din lemn, plexiglass și tehnologie LED.

”Cosânzeana” este inițiativa unei mămici de a produce seturi creative de cusut pe lemn perforat. Ideea a venit după ce Laura Leonte a realizat împreună cu fetița ei un mărțișor cusut pe lemn perforat, pentru educatoarea celei mici.