Confidenţialitate

Omul de afaceri George Ivănescu, acționar la Murfatlar, adus la DNA într-un dosar cu un prejudiciu de 600 de milioane de lei

Omul de afaceri George Ivănescu, unul dintre acţionarii firmei Murfatlar, a fost adus cu mandat la DNA, într-un dosar de corupție al cărui prejudiciu depășește 600 de milioane de lei, spun surse judiciare citate de news.ro.

George Ivănescu este supranumit “Regele vinului”.

Mai multe percheziții au avut loc în acest caz la firme din industria viticolă și la locuințele mai multor persoane suspectate de fapte de corupție și evaziune fiscală.

Procurorii DNA au descins în 28 de locații din Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova.

George Ivănescu a fost ridicat în urma percheziţiilor şi adus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru audieri.

Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţiile au avut loc într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi evaziune fiscală, fapte care ar fi fost comise în perioada 2010-2014.

Potrivit news.ro, George Ivănescu controlează indirect, alături de  Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu şi de alte persoane, producătorul de vinuri Murfatlar România SA, unul din primii zece jucători de pe piaţa românească a vinurilor.

Murfatlar România SA a intrat în insolvenţă în martie 2012 și are ca principal acţionar firma Euroavipo SA Poşta Câlnău, și aceasta aflată în insolvenţă. Euroavipo SA Poşta Câlnău este controlată, în acte, de o firmă offshore din Insulele Virgine.

În martie 2014, instanţa a dispus sechestrul asigurător, “în vederea garantării prejudiciului produs prin infracţiune”, pe acţiuni în valoare de 1,38 milioane lei.

Potrivit unui bilanț depus la Ministerul Finanțelor, Murfatlar România SA a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 124,4 milioane lei şi un profit net de 3,5 milioane lei.