Omul de afaceri Dorin Cocos – audiat la DNA in dosarul Microsoft

Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, este suspectat de fapte de corupție în dosarul licențelor IT, cumpărate de statul român.

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost adus luni dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție, cu mandat de aducere.

El va fi audiat în dosarul Microsoft.

Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, este suspectat de fapte de corupție în dosarul licențelor IT, cumpărate de statul român.

În urmă cu două săptămâni, procurorii anticorupție au descins în locuințele mai multor suspecți din dosarul Microsoft, inclusiv în cea a lui Dorin Cocoș. Omul de afaceri nu se afla în țară la acea dată.

Numele lui Dorin Cocoș a apărut în acest caz după declarațiile mai multor martori din dosar.

Potrivit unuia, omul de afaceri ar fi primit 9 milioane de euro pe durata derulării contractelor.

De exemplu, în 2009, când contractul Microsoft se apropia de final, Claudiu Florică, fostul șef al Fujitsu România, ar fi apelat la Dorin Cocoș pentru a-l susține la următoarea licitație.

Dorin Cocoș ar fi intermediat apoi întâlniri între Claudiu Florică și Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, suspectat că ar fi primit mită în total 5 milioane de euro.

În acest dosar sunt implicați 9 foști miniștri, pentru care procurorii au cerut avize pentru urmărirea penală.

Anchetatorii susțin că membrii ai Guvernului, angajați din ministere și din firmele implicate în derularea proiectului privind licențele IT ar fi cerut 20 de milioane de dolari din cele 54 achitate de Guvern în cadrul contractului.