Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie a fost reţinut

Patronul clubului FC Brașov a fost audiat timp de aproape zece ore într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani; ieri au avut loc percheziții la sediul clubului de fotbal și în locuința omului de afaceri.
Aseară târziu, după audieri, afaceristul a fost scos din sediul Parchetului cu cătuşe la mâini, și a fost dus în arest.

Ioan Neculaie a fost reținut după mai bine de 10 ore de audieri, într-un dosar de evaziune fiscală și spalare de bani în care au avut loc percheziții la clubul FC Brașov și la locuința afaceristului.

Împreună cu acesta a fost reținut și fostul director economic al grupului Prescon, Florin Păunescu – șef al Gărzii Financiare Brașov înaintea luiVasile Bilingschi, audiat şi el în acest dosar.
Surse judiciare spun că Bilingschi – în prezent şef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din ANAF, l-ar fi ajutat pe Neculaie “să dea o aparenţă de legalitate” operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale.

Ioan Neculaie este patronul şi finanţatorul clubului FC Braşov. Clubul a intrat în insolvenţă în martie anul trecut şi în prezent se judecă planul de reorganizare a societăţii.

În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, fabrica neavând autorizație pentru respectivele lucrări, iar măsurile de protecția muncii nefiind îndeplinite.

Neculaie a mai fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în 2011, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS