Confidenţialitate

OMS: Variola Maimuței nu mai este o urgență de sănătate publică | AUDIO

Variola Maimuţei nu mai este o urgenţă de sănătate publică – anunţă Organizația Mondială a Sănătății, după aproape un an de zile de când s-a lansat alerta. În tot acest timp, au fost confirmate cazuri în peste o sută de țări, inclusiv în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 87.000 de cazuri de Variola Maimuței au fost înregistrate în toată lumea de la începutul anului trecut şi până în data de 8 mai 2023, potrivit celui mai recent raport al OMS.

În România – au fost aproximativ 50 de cazuri, majoritatea în București.
Statutul decretat de Organizația Mondială a Sănătății pentru o boală are scopul de a declanşa o reacţie internaţională coordonată şi de a debloca fonduri pentru ca ţările să poată colabora în privinţa distribuirii de vaccinuri şi tratamente medicale.

La începutul anului, OMS anunţase o scădere susţinută a numărului de cazuri raportate. Dar reprezentanţii săi erau în continuare îngrijoraţi de o posibilă reapariţie a bolii în anumite regiuni şi de o transmitere persistentă a virusului în anumite ţări.

Anunțul de astăzi pune capăt alertei de sănătate publică privind o boală virală care poate duce și la decesul pacienților.

Cum se manifestă Variola Maimuței

Variola Maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane. Necesită un contact apropiat.

Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: OMS: COVID-19 nu mai reprezintă o urgență de sănătate globală