OMS reaminteşte că 60 de mii de persoane mor anual în Europa din cauza gripei sezoniere

În plină isterie creată de noul virus gripal, Covid-19, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a amintit că, în fiecare an, în Europa, mor 60 de mii de oameni din cauza gripei sezoniere, pentru care există vaccin.

Declaraţia a fost făcută la Roma, într-o conferinţă de presă dedicată informării şi măsurilor privind evoluţia cazurilor de coronavirus în Peninsulă.

În contextul îngrijorărilor privind coronavirusul, care a ucis 12 oameni în Italia, Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

„Ne plângem de coronavirus, dar nu folosim instrumentele foarte puternice pe care le avem pentru a ne proteja de alte boli, cum ar fi gripa sezonieră”, a spus acesta.

Oficialul a criticat, de asemenea, mişcarea antivaccin, care s-a dezvoltat în ultimii ani în Europa.

A amintit că toate victimele înregistrate în Italia aveau toate “peste 65 de ani şi o imunitate scăzută, fiind vulnerabile şi în fața gripei sezoniere”.

În România, gripa sezonieră a ucis anul acesta 21 de persoane, iar autorităţile au declarat epidemie, încă de la începutul lunii.

Anul trecut, 94 de oameni au murit în România din cauza gripei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS