Confidenţialitate

OMS: Comunitatea mondială se confruntă cu deficit de echipamente pentru protecţie antigripală

Comunitatea mondială se confruntă cu lipsa echipamentelor individuale de protecţie antigripală, a anunţat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

“Le distribuim statelor kit-uri de testare, măşti, mănuşi, aparate respiratorii şi halate. Cu toate acestea, după cum probabil vă imaginaţi, lumea se confruntă cu o lipsă cronică a echipamentelor individuale de protecţie”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei reuniuni pe tema epidemiei virusului 2019nCoV desfăşurată la Geneva.

“Mobilizăm întreaga capacitate a sistemului Naţiunilor Unite pentru a răspunde la urgenţa generată de virusul 2019nCoV. Cooperăm cu partenerii pentru a identifica modalităţile de reacţie şi necesităţile, precum şi persoanele potrivite pentru acoperirea acestor necesităţi”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Conform celui mai recent bilanţ, 638 de persoane au murit din cauza epidemiei gripale izbucnite în oraşul chinez Wuhan, iar alte peste 30.000 de persoane sunt infectate.