Confidenţialitate

OMS avertizează: Relaxarea restricțiilor în Europa este prematură

Relaxarea măsurilor restrictive este prematură în fața ratelor mari de transmitere a noilor tulpini COVID-19, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Vaccinarea categoriilor prioritare este urgentă, mai transmite OMS.

“În fața noilor tulpini SARS-CoV-2, cu o rată mare de transmisibilitate, trebuie să ținem garda sus, avertizează directorul pentru Europa al OMS, Hals Kluge.

“Sistemele de sănătate sunt din nou sub presiune, iar relaxarea măsurilor restrictive este prematură“, mai atrage acesta atenția.

“Toate statele lumii, afectate de criza coronavirusului, trebuie să învețe din lecțiile ultimului an. Introducerea graduală a măsurilor de restricție și relaxare este cea mai bună metodă pentru supraviețuirea economică, iar vaccinarea populației aflată în categoria de risc trebuie să fie prioritară”, subliniază Kluge.

Potrivit responsabilului OMS, 35 de state europene au început programele de vaccinare, până acum fiind administrate 25 milioane de doze. Hans Kluge mai spune că – deocamdata – ritmul de producere şi distribuire a vaccinurilor nu răspunde deocamdată aşteptărilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș