Omagiu emoționant adus de un fotograf câinelui său: ”Nu există un mod ușor de a te despărți de un prieten” – VIDEO

Pentru mai mult de 14 ani, fotograful american Ben Moon și câinele său, Denali, au fost cei mai buni prieteni, călătorind peste tot împreună. La început tânărul nici măcar nu era sigur că își dorește un câine, dar când l-a văzut pe Denali la centru între cei doi a luat naștere imediat o legătură puternică. ”Nu știu, a fost una dintre acele dăți când am simțit că el m-a ales oarecum pe mine”, a povestit Ben Moon pentru Buzzfeed.

Denali a fost aproape de Ben în toate momentele bune și rele, inclusiv când tânărul a fost diagnosticat cu cancer colorectal în stadiul 3 în anul 2004. ”Ce e cu adevărat special la câini este că sunt acolo pentru tine și că nu așteaptă nimic înapoi”, a mai spus fotograful.

La zece ani după ce Moon a învins cancerul, Denali a început propria luptă împotriva bolii. Pe măsură ce devenea clar că timpul rămas câinelui devenea din ce în ce mai scurt, perechea a fost filmată de către un prieten în locul preferat al celor doi, pe plajă. Materialul filmat a rezultat într-un scurtmetraj, intitulat Denali. Filmul, spus din perspectiva câinelui, este un omagiu adus legăturii speciale dintre un bărbat și câinele său. Regizat de Ben Knight, filmul a câștigat Premiul People’s Choice la Festivalul de Film 5Point din acest an.

Filmul concluzionează că oamenii pot învăța multe de la câini. ”Atunci când cineva pe care îl iubești intră pe ușă, chiar dacă se întâmplă de cinci ori pe zi, ar trebui să înnebunești de bucurie”.