Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a fost cumpărat

Statul mai pierde un combinat important. Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a fost cumpărat de 3 firme.

Conducerea Oltchim a demarat procesul de vânzare a nouă pachete de active la sfârşitul anului trecut, după ce s-a decis planul de reorganizare în urma insolvenței. Acum au fost vândute doar o parte dintre active.

Tranzacția va fi completă abia anul viitor.

 

Oltchim a intrat în insolvență în 2013, iar datoriile totale au fost de 800 mil euro, dar o parte din ele au fost şterse. Au rămas 307 milioane de euro.  Creditorii au fost în primul rând instituţii ale statului, furnizorii şi pe locul doi băncile.

Planul de reorganizare a Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro.

Tot în plan este prevăzut  procesul de vânzare a nouă pachete de active. Acestea au fost cumpărate integral sau parțial de 3 companii. Totuși, pentru finalizarea tranzacțiilor e nevoie de aprobarea finala de catre adunarea generala a creditorilor Societatii.

Între timp, în continuare Oltchim poarta discutii cu alti ofertanţi. Procesul de vânzare se anticipează că va fi finalizat în prima parte a anului 2018.

COMBINATUL OLTCHIM RÂMNICU VÂLCEA

Oltchim este un important  producator în industria chimica din Europa Centrala si de Est.

Oltchim este ultima companie operațională în domeniul petrochimiei din România care produce, între altele, materiale de construcții din PVC..

OLTCHIM a fost infiintata in anul 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic,  iar din 1990 compania functioneaza sub forma de societate comerciala pe actiuni, iar în 1997 a fost listată Bursa de Valori Bucuresti.

În 2015 avea 2.200 de angajați, după două valuri de concedieri. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS