Confidenţialitate

OLT: Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată în Slatina

La Slatina, a fost inaugurată, marți, cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, în care vor lucra 300 de oameni.

Noua unitate de producţie se află în Parcul Industrial de la marginea orașului și se întinde pe o suprafață de 28.000 metri pătraţi. Fabrica din Slatina va avea o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică.

Reprezentanții firmei spun că este una dintre cele mai mari fabrici de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how. Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare şi echipamentele de ultimă generaţie.”, a declarat Valerio Battista, CEO companiei care a finanțat investiția, prezent la Slatina, la inaugurarea fabricii.

Construcția fabricii a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni. Producția ar urma să înceapă chiar din această lună.

În Slatina, aproape 1.000 de angajaţi Prysmian produc cabluri optice şi electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume.