Confidenţialitate

Oliver Schmoll, coordonatorul Departamentului Apă și Climă în cadrul OMS: ”Suntem sănătoși pe cât de sănătos este mediul în care trăim”

Invitat pentru un interviu în exclusivitate în Misiunea Verde, de la Europa FM, Oliver Schmoll, specialistul care coordonează Departamentul Apa și Climă în cadrul Biroului European OMS pentru Mediu și Sănătate, i-a spus Monei Nicolici că  ”România are o natură superbă în multe părți ale țării și merită să conservăm această moștenire. Suntem sănătoși pe cât de sănătos este mediul în care trăim, în care trăiesc românii. Trebuie să conservăm mediul pentru bunăstarea și sănătatea poporului român”.

Prezent în România pentru a lua parte în cadrul evenimentului „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, reprezentantul OMS s-a declarat impresionat de interesul autorităților române pentru problemele de mediu și schimbările climatice.

”Consider încurajator că președintele României a preluat inițiativa în dezbaterea schimbărilor climatice, adunând la un loc toate persoanele implicate în găsirea de soluții și am auzit multe promisiuni făcute, ieri, la București. Este un semnal foarte, foarte promițător!”, spune Oliver Schmoll.