Confidenţialitate

Olanda: Un metrou a deraiat şi a fost salvat de la prăbuşire de o sculptură – VIDEO

Un metrou care a deraiat luni lângă Rotterdam, în Olanda, a aterizat în mod miraculos pe sculptura unei cozi uriașe de balenă, evitându-se astfel o catastrofă, relatează AFP.

În loc să se prăbușească în apă, cu zece metri mai jos, metroul, după ce a zdrobit un gard, a ajuns prin a fi în mod spectaculos suspendat în aer, cocoțat pe coada argintie a unei balene metalice.

Conductorul, care era singur la bord, a scăpat nevătămat în accidentul care a avut loc la scurt timp după miezul nopții în Spijkenisse.

Ca și cum ar fi un semn al sorții, opera de artă este intitulată „Salvat de coada balenei”.

“Metroul a deraiat și a aterizat pe un monument numit Salvat de coada balenei. Așa s-a întâmplat literalmente (…). Este uimitor”, a reacționat Carly Gorter de la autoritatea de siguranță Rijnmond, regiunea Rotterdam.

O anchetă a fost deschisă pentru a determina cauza accidentului.

Sculptura, alcătuită din două cozi uriașe de balenă ieșite din apă, a fost ridicată într-un parc situat sub metroul suspendat.

Arhitectul care a proiectat-o, Maarten Struijs, a spus că a fost impresionat de faptul că opera sa de artă a reușit să susțină greutatea metroului.

Experții și serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului pentru a examina modalitățile de extragere a garniturii de metrou.