Olanda si Costa Rica se vor intilni in sferturile Cupei Mondiale

Ambele echipe s-au calificat la limita in aceasta faza.

Reprezentativa batava s-a impus 2 la 1 dupa o revenire spectaculoasa impotriva Mexicului.

Giovani dos Santos a deschis scorul cu un sut spectaculos, in debutul reprizei secunde, iar Ochoa a facut din nou minuni in poarta mexicanilor, fiind desemnat ‘omul meciului’.

Sneijder a egalat insa in minutul 88 cu un sut imparabil iar Huntelaar, intrat pentru prima oara la actuala editie, a adus calificarea in minutele de prelungire, cind a transformat un penalty obtinut de Robben.

Ajunsa in premiera in sferturile unui Mondial, Costa Rica a trecut de Grecia la penaltiuri, scor final 6 la 4.

A fost 1 la 1 dupa primele 90 de minute – nationala din America Centrala a deschis scorul prin Bryan Ruiz insa a ramas apoi cu un om in minus, dupa eliminarea lui Duarte, iar Papastathopoulos a egalat dramatic, in prelungiri.

Nu s-a mai inscris in cele doua reprize suplimentare… La loviturile de departajare diferenta a fost facuta de Navas, portarul costaricanilor, care a aparat lovitura batuta de Gekas si a fost desemnat cel mai bun jucator al partidei.

Luni la Cupa Mondiala sunt programate alte doua confruntari din faza optimilor de finala: Franta va infrunta Nigeria de la ora 19.00 iar Germania va intilni Algeria de la ora 23.00.