Olanda mentine restrictiile pentru romani

Liberalii şi laburiştii olandezi au facut front comun si menţin restricţiile

pe piaţa muncii pentru români şi bulgari până în 2014 . Acesta este unul din principalele puncte asupra cărora cele doua partide au convenit în cadrul acordului lor de coaliţie guvernamentală.

La capitolul imigraţie şi integrare, acordul prevede, între altele, necesitatea de a locui 7 ani în Olanda pentru a putea avea drept de vot la locale, excluderea imigranţilor de la beneficiile sociale în primii şapte ani de reşedinţă dar si obligaţia de a locui tot atitia ani în Olanda pentru a putea primi cetăţenie.

Cele doua partide vor sa impuna măsuri de austeritate în valoare de 15 miliarde de euro până în 2017 si sa abandoneze planurile de a obţine organizarea Jocurilor Olimpice în 2028, din cauza lipsei de sprijin în rândul societăţii. Vor fi, de asemenea, interzise folosirea animalelor sălbatice în circuri si purtarea unor haine care acoperă faţa în clădirile publice şi în mijloacele de transport în comun. Va creste si vârsta legala pentru consumul de alcool, la 18 ani. În urma alegerilor legislative de la 12 septembrie, liberalii şi laburiştii, proeuropeni au obţinut 79 de mandate din 150.