Confidenţialitate

Olanda: Femeie de 99 de ani, încătuşată de bunăvoie în arestul unei secţii de poliţie

O femeie din Olanda, în vârstă de 99 de ani, şi-a îndeplinit de curând unul dintre ultimele visuri ale sale – acela de a fi încătuşată în arestul unei secţii de poliţie, informează BBC.

Cei mai mulţi oameni, atunci când ajung în custodia poliţiei, nu sunt deloc încântaţi, însă, potrivit unor fotografii publicate de poliţiştii olandezi pe Facebook, bunicuţa Annie părea să fie mai mult decât încântată în acele momente.

Annie, care nu a comis nicio infracţiune, a primit permisiunea de a petrece câteva momente în arestul secţiei de poliţie din Nijmegen Zuid, un oraş aflat la o distanţă de aproximativ 120 de kilometri faţă de Amsterdam. Annie voia să îşi realizeze astfel ”una dintre ultimele dorinţe” ale sale.

”Nepoata ei a venit la noi cu această cerere”, a dezvăluit un ofiţer de poliţie olandez pentru BBC. ”Atunci când a venit pentru a ne raporta o infracţiune, le-a vorbit ofiţerilor de poliţie despre ultimele dorinţe ale lui Annie”, a adăugat el.

Utilizatorii de pe reţelele de socializare din lumea întreagă au felicitat-o pe bunicuţa olandeză, iar fotografiile care o arătau în timp ce purta cătuşe în arestul poliţiei au fost distribuite în număr mare pe internet şi au generat mii de comentarii online.

”Nu eşti cu adevărat cineva până când nu ajungi la închisoare. Ai făcut o treabă minunată, Annie!”, a comentat un internaut.

Alţii au lăudat Poliţia olandeză pentru faptul că a ajutat-o pe Annie să îşi îndeplinească visul.

”Primeşti multe cereri neobişnuite atunci când lucrezi în această profesie. Ne-am gândit că ar fi frumos să facem ceva special pentru Annie”, a declarat un angajat al Poliţiei din Nijmegen Zuid.

Foto: Facebook Nijmegen Zuid Police