Confidenţialitate

Olanda anunţă prelungirea restricţiilor sanitare până la 14 ianuarie, pe fondul îngrijorărilor cauzate de apariția variantei Omicron | AUDIO

Premierul Mark Rutte a anunţat închiderea şcolilor primare din Olanda săptămâna viitoare, din 20 decembrie, cu o săptămână înainte de începerea sărbătorilor de iarnă.

Decizia a fost luată deoarece copiii, în rândul cărora sunt cele mai multe cazuri de COVID-19, i-ar putea infecta pe membrii vârstnici ai familiei, a declarat premierul olandez, într-o conferinţă de presă organizată la Haga.

”În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză”. ”Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron”, a declarat premierul Mark Rutte.

Guvernul prelungeşte restricţiile sanitare actuale până la mijlocul lunii ianuarie:  magazinele neesenţiale, barurile și restaurantele vor fi închise între 5 după amiaza și 5 dimineața.

Iar olandezii pot avea doar patru invitaţi la domiciliu, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Restricţiile sanitare impuse de autoritățile din Olanda sunt din ce în ce mai nepopulare; luna trecută, mai multe manifestații de protest au fost organizate în oraşele Rotterdam şi Haga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: Norvegia interzice temporar consumul de alcool în restaurante şi baruri