Confidenţialitate

Olanda a intrat în carantină pentru următoarele 5 săptămâni | AUDIO

Olanda se alătură țărilor care introduc restricții dure de sărbători și nu numai. De la miezul nopții, țara a intrat în carantină pentru următoarele 5 săptămâni, după ce  numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 a crescut alarmant.

Anunțul a fost făcut de către premierul Mark Rutte, într-o intervenție televizată de la sediul guvernului, în timp ce se auzeau fluierături și strigăte ale celor care protestau față de restricțiile impuse de autorități.

Premierul olandez a explicat că situația este gravă și că omenirea nu are de-a face cu o simplă gripă, așa cum cred cei care protestează.

Până pe 19 ianuarie, se vor închide toate magazinele, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor, iar școlile vor trece în online.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a spus premierul.

El le-a cerut olandezilor să reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor cu ocazia Crăciunului.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 10.000 în Olanda, țară unde peste 600.000 de oameni au fost diagnosticai până acum cu SARS-CoV-2.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță