Confidenţialitate

Olanda a deschis un parc de distracții, pentru o zi. 2.000 de oameni au intrat după ce au făcut un test pentru Covid

Olandezii încearcă diverse experimente pentru renunțarea treptată la restricțiile din pandemie. Un parc de distracții a fost deschis pentru o singură zi, iar 2.000 de oameni au putut intra doar după ce au făcut un test COVID.

Parcul de distracții din Olanda și-a deschis porțile după un an. 2.000 de adulți și copii de peste 12 ani au comandat online bilet de intrare în parc și au rezervat un test pentru depistarea Covid în unul dintre cele câteva centre participante la proiect.

Testele au fost făcute cu cel mult 40 de ore înainte. Vizitatorii au arătat rezultatele primite pe o aplicație pe telefonul mobil, împreună cu actul de identitate.

Experimentul le va arata autorităților la ce se pot aștepta, dacă decid să deschidă parcul de distracții zilnic.

”Sper că nu acesta va fi standardul, dar pentru o zi de distracţie, e foarte bine”, spune o vizitatoare.

”Vrem de fapt să vedem dacă oamenii sunt dispuși să fie testați pentru o zi și cum funcționează acest proces. Daca funcționează aplicația”, spune Rene Peul, directorul parcului de distracții.

Rezultatele experimentului, dar și al altor simulari, cum ar fi  la teatre, cinematografe, grădini zoologice sau atracții turistice istorice ,vor fi prezentate în curând.