„Oktoberfest-ul Chinei“, în loc de tradiționalul Oktoberfest din Munchen

Pandemia a mutat tradiționalul festival al berii din Bavaria – Oktoberfest – în China. În Munchen se organizează două evenimente noi, dar nu de aceeași amploare ca Oktoberfest, pentru a sprijini, totuși, producătorii locali. Se va bea bere cu respectarea măsurilor antiepidemice.

Cu peste 6 milione de vizitatori anual, tradiționalul Oktoberfest din Munchen a fost anulat.
De la apariția sa, în 1810, festivalul a fost anulat de 24 de ori – între altele din cauza războaielor sau a epidemiei de holeră. Apoi, timp de 70 de ani, a fost organizat fără întrerupere. Anul acesta, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. În felul acesta, un festival similar, care avea loc în China, la Qingdao, a devenit cea mai mare sărbătoare a berii.

Festivalul Internațional al Berii din Qingdao a început pe 31 iulie.

Organizatorii îi spun „Oktoberfest-ul Chinei“. Vizitatorilor li se înregistrează datele personale și li se măsoară temperatura iar toți poartă mască de protecție, mai puțin atunci când ciocnesc și beau o halbă cu bere.

Regulile par să nu influențeze numărul participanților. Conform presei din China, la deschiderea festivalului au fost mai mulți vizitatori ca anul trecut. Festivalul Internațional al Berii din Qingdao se va încheia dpe 23 august.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS