Confidenţialitate

OilRight transformă uleiul alimentar uzat în lumânări | AUDIO

OilRight este inițiativa din Timișoara despre care povesteam în urmă cu o săptămână, la Europa FM, în Misiunea Verde.

După multe mesaje primite de la ascultătorii Europa FM, am căutat să aflăm mai multe despre cum se transformă uleiul alimentar uzat în lumânări.

Pornind de la modelul dezvoltat de OilRight Slovenia încă din 2014, OilRight România și-a propus să facă în Timișoara lumânări decorative și relaxante, având ca materie primă uleiul alimentar generat de gospodăriile din oraș.

Pentru a putea duce planul la îndeplinire, afacerea socială din Timișoara a pornit o strângere de fonduri online, despre care puteți afla mai multe la adresa https://www.consolid8.ro/campanii/149/oilright-punem-uleiul-folosit-la-treaba

În spatele acestei afaceri sociale se află Roxana Damaschin-Țecu, care explică, în Misiunea Verde, ce înseamnă OilRight :

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Care sunt caracteristicile unei lumânări OilRight?

Produs non toxic, complet ecologic, din ingrediente 100% naturale, conform reglementărilor legale. Cântărește 150 gr și are 40 h timp de ardere, cu 25% mai mult decât o lumânare din parafină.

Este turnată într-un vas de sticlă returnabil. Se vor găsi cu opt tipuri de arome naturale (ce le conferă calități aromateraeutice) și se vinde în ambalaj din carton cu informații și instrucțiuni de utilizare.

FOTO: OilRight