Confidenţialitate

Oierii, amendati pentru ca au protestat

Organizatorul protestelor oierilor a fost amendat de Jandarmerie cu 20.000 de lei iar alti 6 participanti la manifestatie au primit sanctiuni de cite 500 de lei, pentru ”instigare și recurgere la acțiuni violente”.

La protestele de la Palatul Parlamentului au luat parte peste 3.000 de crescători de oi, o parte dintre manifestanţi ruptând cordonul de ordine publică, blocând strada şi reuşind să pătrundă în curtea Parlamentului.

Jandarmeria sustine că unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenţia medicală.

Crescatorii de oi se împotrivesc noilor reglementări din Legea vânătorii care le interzic sa detina mai multi cîini la stina si sa lase oile pe pasune intre 6 decembrie si 24 aprilie.

 

Oierii au primit promisiuni că Legea vânătorii ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, iar modificările vor fi dezbătute de un grup de lucru care va fi constituit în acest scop.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat insa că se caută o soluție tehnică și legală pentru modificarea legii, dar că acest lucru nu se poate face prin ordonanță de urgență, fiind vorba despre o lege iniţiată de Parlament.