Oficialitățile verifică dacă frații copilului căzut în fântână sunt în pericol

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman au început o anchetă în cazul copilului de un an și opt luni căzut într-o fântână, în localitatea Balta Sărată.

Ei urmează să stabilească dacă ”minorii aflați în îngrijirea familiei sunt sau nu în pericol”, potrivit directorului adjunct al instituției, Emil Zalana.

La nivelul DGASPC Teleorman este în curs de derulare o anchetă care va concluziona și tipul de servicii de care va beneficia familia cu minorul Daniel. 

Cazul este și rămâne în monitorizare. Este devreme să ne pronunțăm.

Trebuie să așteptăm încheierea anchetei, dacă este caz de neglijență și dacă minorii aflați în îngrijirea familiei sunt sau nu în pericol„, a declarat miercuri, Emil Zalana, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, DGASPC Teleorman a oferit asistență familiei în cursul zilei de marți.

Colegii mei s-au deplasat în teritoriu și au acordat consiliere și sprijin familiei pe toată durata zilei de ieri.

La data incidentului, la domiciliu se aflau mama, împreună cu cei doi copii, tatăl și bunicii fiind plecați la muncă.

Aceasta este însărcinată în luna a noua și pentru o perioadă scurtă de timp a intrat în casă lăsându-i pe cei doi copii în curte. La scurt timp fetița a strigat, spunând că fratele ei a căzut în fântână.

Imediat au sunat autoritățile solicitând sprijin pentru salvarea copilului.

Din discuțiile purtate cu domnul Ștefănescu, viceprimar al comunei Crângeni, ne-a asigurat că va asigura sprijin familiei și va monitoriza situația acesteia„, a mai spus Emil Zalana.

Potrivit anchetatorilor, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se dispune o soluție prin intermediul Parchetului.

Starea de sănătate a copilului internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” rămâne critică, el fiind în continuare intubat și ventilat mecanic, potrivit purtătoarei de cuvânt a unității, Raluca Alexandru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS