Confidenţialitate

Oficial Ministerul Educației:”Rezultatele la Bacalaureat- mai bune decât anul trecut.” “Pregătim măsuri acolo unde promovabilitatea a fost zero”

66,7 la sută este procentul absolvenților care au luat examenul de bacalaureat în acest an. Acest rezultatul este valabil înainte de depunerea contestațiilor. Mai aveți la dispoziție 2 ore să contestați nota primită, dacă sunteți nemulțumiți.
Însă, cele în judeţele Cluj, Bacău, Braşov, Sibiu şi Galaţi – sunt cele mai ridicate procente de promovare – peste 77 %, în timp ce în Ilfov, Teleorman şi Giurgiu, promovabilitatea a fost sub 50 la sută.
Cum vede ministerul Educației rezultatele din acest an? Monica ANISIE , secretar de stat Învățământul preuniversitar, președinta comisiei naționale de bacalaureat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În multe licee, însă, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost … zero. Cum explică ministerul această situație și ce măsuri pregătește? Din nou, secretarul de stat în Ministerul Educației, Monica ANISIE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Monica Anisie a mai declarat că, din 2011, când s-a introdus sistemul de supraveghere video în sălile de examen, numărul celor care au absolvit examenul de bacalaureat a crescut. De la 45 5 la 66, 7 %.