Confidenţialitate

Octavian Șovre, asistentul care i-a cerut autografe lui Erling Haaland, riscă să fie suspendat

The Times scrie că UEFA ar urma să le transmită arbitrilor noi recomandări pentru ca astfel de ipostaze să nu mai aibă loc. Tușierul român nu apucase să-i spună lui Haaland pentru ce sunt autografele, iar acum a dezvaluit pentru GSP că strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său.

Octavian Șovre a fost filmat în timp ce îi cerea norvegianului să semneze două cartonaşe galbene după înfrângerea lui Borussia Dortmund contra lui Manchester City.

Asistentul lui Ovidiu Hațegan spune că nu și-ar fi dorit ca ipostaza să devină una publică și că nu a avut timp să-i spună lui Haaland care urma să fie destinația cartonașelor.

Arbitrul nu știe exact câte astfel de suveniruri a strâns, dar estimează că a obținut în jur de 250 de astfel de autografe.

Și nu e vorba doar despre semnături ale marilor fotbaliști, ci și de la alți sportivi de top. Toate aceste autografe au mers la licitații, au fost cumpărate, iar cu banii strânși au fost ajutați cei suferinzi, a explicat Șovre.

Cu Lionel Messi, Octavian Șovre a vorbit despre fundația pe care tușierul o susține iar vedeta Barcelonei, impresionată, i-a semnat  9 cartonașe, nu unul. Arbitrul orădean a fost declarat membru de onoare al Asociației S.O.S. Autism Bihor, în semn de mulțumire, privind implicare și ajutor.