Obama: Lupa impotriva Ebola, departe de a fi castigata

Barack Obama a îndemnat la vigilență, chiar dacă au fost înregistrate progrese, mai ales în Liberia.

Lupta împotriva virusului Ebola este departe de a fi câștigată în Africa de Vest, avertizează președintele Statelor Unite.

Astfel, Barack Obama a îndemnat la vigilență, chiar dacă au fost înregistrate progrese, mai ales în Liberia.

Epidemia de Ebola va reprezenta un pericol nu doar pentru America, ci și pentru întreaga lume, atât timp cât virusul continuă să afecteze trei state din Africa de Vest – Liberia, Sierra Leone și Guineea, spune Obama.

‘Suntem departe de soluţionarea acestei situaţii în Africa de Vest’, a ad[ugat Barack Obama la o reuniune cu echipa însărcinată să lupte împotriva virusului.

Totuși, liderul de la Casa Albă a precizat că eforturile Statelor Unite, atât cele civile, cât și cele militare, au un impact pozitiv în unele zone din Liberia. Însă situația este critică în Sierra Leone, acolo unde numărul de cazuri de Ebola este în creștere.

Și în Guineea este dificil de intervenit, având în vedere că multe dintre cazuri sunt înregistrate în zone foarte îndepărtate, dificil de atins, iar coordonarea internaţională trebuie să fie îmbunătăţită’, a mai subliniat Obama.

Ebola a provocat până acum aproape 5.200 de decese, din totalul de 14 mii de persoane infectate, arată cel mai recent bilanț al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.