Obama așteaptă rezultatul votului în Chicago/ Romney – în Boston

Sunt în plină desfășurare alegerile prezidențiale din Statele Unite. Aproximativ 200 de milioane de americani sunt așteptați la urne, la finalul unei campanii care a costat 2 miliarde de dolari.

Atât Mitt Romney cât și Barack Obama au încercat și în ziua scrutinului să îi atragă pe alegători de partea lor.

Mitt Romney, candidatul republican a votat, împreună cu soţia sa, Ann, în orăşelul Belmont statul Massachusetts. Romney s-a declarat încrezător în şansele sale de victorie, în timp ce sondajele indică un rezultat strâns.

‘Ușa către un viitor mai luminos este acolo. Este deschisă. Ne așteaptă’, spunea Mitt Romney, care va aştepta rezultatul votului în Boston.

Barack Obama, candidatul republican pentru un al doilea mandat, a votat anticipat, pe 25 octombrie.

Candidatul republicat și-a petrecut ziua de marţi la Chicago. Într-un discurs la sediul său de campanie, Obama a spus că se așteaptă la o seară bună după încheierea votului.

‘Nimeni nu ne poate opri. Nu putem fi opriți’, așa au sunat ultimele încurajări ale lui Obama pentru staff-ul său. (AUDIO)

Alegătorii din Statele Unite care nu votează spun că sunt prea ocupaţi, s-au săturat de politică sau cred că votul lor nu contează, arată un studiu realizat de NBC. Nu ajung la urne în special cei cu venituri mai mici de 20.000 de dolari pe an.

Începând din anii 1960, prezenţa la urne a scăzut constant în Statele Unite. În 2008 au votat 64 la sută dintre alegători.