Oamenii de stiinta au descoperit o noua terapie anti-HIV

Terapia se bazeză pe injecții cu anticorpi și ar putea deveni în curând un instrument de luptă foarte util împotriva viruslului HIV, relatează BBC.

Oamenii de știință de la Universitatea Rockefeller din New York au folosit ‘clone’ biologice ale unor proteine imune la HIV, prelevate de la un pacient special. E vorba de unul dintre puţinii oameni din lume care deţin o imunitate naturală împotriva virusului care declanşează SIDA.

Studiul arată că oamenii au capacitatea de a-și construi în mod natural o apărare contra acestui virus, printr-o ‘armată’ de proteine care funcţionează ca nişte arme, anticorpi.

Pacienţii care au primit injecţii cu acei anticorpi, administraţi în concentraţii mari, au reușit să împiedice înmulţirea HIV în sângele lor.

În cazul unor pacienți, această protecţie naturală a durat chiar mai mult de o lună, însă în cazul altora virusul HIV și-a modificat structura și a reușit să păcălească terapia.

Oamenii de ştiinţă sugerează că noua terapie ar trebui să fie utilizată în combinaţie cu medicamentele actuale sau cu alţi anticorpi.