Confidenţialitate

Oameni de milioane: Vlad Păunescu, regizorul filmului ”Scara” | VIDEO

Omul de milioane pe care îl cunoaștem în această săptămână își leagă numele de istoria recentă a cinematografiei românești.

Vlad Păunescu, unul dintre cei mai mari producători de film din România, cu peste 100 de filme internaționale, a pus în 1992 bazele primului studio de film profesionist din ţara noastră: Castel Film Studios.

A câștigat numeroase premii naționale și internaționale. A fost director de imagine pentru 17 filme româneşti de referinţă, premiate la Festivalurile Internaţionale de film de la Manila, Moscova, Berlin şi Toronto.

Vlad Păunescu a debutat ca regizor cu filmul “Live” în 2015, producție ce s-a bucurat de recunoaştere internaţională la 14 Festivaluri din întreaga lume. În octombrie, Vlad Păunescu prezintă al doilea său lungmetraj – ”Scara”, film susținut de Europa FM.

În rolul principal joacă Eduard Trifa, care e unul dintre tineri actori vedetă ai Teatrului Odeon și se află la debut în lungmetraj. Pe lângă Edi mai joacă și alți actori tineri (Voica Oltean, Ana Maria Guran), dar și consacrați ca Horațiu Mălăele, Ioana Crăciunescu sau Magda Catone.

”Scara” este inspirat din poveste de viata a actorului Dragoș Pâslaru, pe care Vlad îl cunoaște personal, sunt prieteni și au lucrat împreună. Pâslaru încă trăiește, acum este Parintele Valerian de la Frasinei.

Pe scurt, Dragoș Pâslaru a fost un actor talentat și cunoscut în anii 80, s-a remarcat în film și pe scena de la Nottara. A fost o figură importantă la Revoluție și la Mineriadă, unde a fost prins și bătut, apoi a decis să se călugărească.

FOTO: PR