Confidenţialitate

Oameni de milioane: Roberto Pătrășcoiu, eroul român al campaniei EU Protects – VIDEO

Comisia Europeană a lansat o nouă campanie de comunicare vizând creșterea gradului de conștientizare cu privire la protecția pe care UE o asigură cetățenilor săi în fața amenințărilor globale și a altor pericole: EU Protects.

Elementul central al acestei campanii îl constituie înlănțuirea de eroi obișnuiți ce lucrează pentru UE sau beneficiază de sprijin din partea acesteia, în toate statele membre, care își unesc forțele și cooperează dincolo de interesele naționale atunci când întâmpină provocări în materie de sănătate, mediu, criminalitate, terorism, migrație și economie.

Această campanie își propune să folosească povești reale pentru a ilustra implicarea UE și rolul său decisiv în viața de zi cu zi a cetățenilor. Așa au fost aleși și ”eroii” dintre noi care ilustrează cel mai bine principiile EU Protects. În România, acești eroi sunt Radu Vlad, de la WWF Romania, Roberto Pătrășcoiu, de la Habitat for Humanity Romania și Cristian Căldararu, reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență, formator în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și fost paramedic pentru SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcetare) , sistemul de intervenții în cazul urgențelor medicale.

Omul de milioane al acestei săptămâni la Europa FM este Roberto Pătrășcoiu, care are o experiență îndelungată în mediul non-guvernamental și management organizațional. În decembrie 2016 s-a alăturat organizației Habitat for Humanity România, în calitate de Director Național. Din acest rol, contribuie la îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru grupurile vulnerabile afectate de locuire precară. Viziunea lui Roberto Pătrășcoiu și a organizației este că fiecare om ar trebui să aibă un loc decent în care să locuiască, aceasta fiind condiția de bază pentru ca fiecare om să poată avea viața pe care și-o dorește.