Oameni de milioane: regizorul Alexandru Maftei – VIDEO

Omul de milioane Alexandru Maftei nu se ferește să experimenteze pe marile ecrane, dar și pe scena teatrelor. Doar 6 săptămâni aveți la dispoziție pentru a vedea spectacolul pe care l-a montat regizorul Alexandru Maftei la Apollo111, ”După Ploaie”. Conceptul inedit este o provocare și pentru regizor,dar și pentru public, care trebuie să se grăbească să prindă un loc în sala de spectacole dacă nu vrea să rateze piesa ”După Ploaie”.

Scrisă de catalanul Sergi Belbel, ”După Ploaie” spune povestea unor angajați dintr-o mare corporație în care este interzis complet fumatul. Ei ies la țigară pe ascuns, pe acoperișul clădirii de 49 de etaje în care lucrează. Aici se ițesc tot felul de relații între ei, de la prietenii, la dușmănii sau comploturi împotriva Companiei. Spectacolul este despre alienare, despre singurătate, dar se termină într-o notă optimistă.

”După Ploaie” are în distribuție opt actori, care fac roluri memorabile: Ioana Flora, Andrei Aradits, Dana Voicu, Lucian Pavel, Andreea Mateiu, Raluca Botez și Ana Turos. Scenografia a fost realizată de Vali Ighigheanu, iar mișcarea scenică este semnată de Arcadie Rusu.

Alexandru Maftei a absolvit Academia de Teatru și Film din București în 1994 și are numele legat de mai multe succese ale ultimilor ani, în special pe marile ecrane. Între cele mai recente filme pe care le-a regizat se află ”Domnișoara Christina” (2013) și ”Bună! Ce faci?” (2010), dar și serialul TV ”Lombarzilor 8” (2006).