Oameni de milioane: Radu Gănescu, președintele COPAC – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice – VIDEO

Radu Gănescu, președintele COPAC – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, este implicat în problemele pacienților și este una dintre vocile importante ale pacienților cronici din România.

Aproape jumătate dintre români consideră că serviciile medicale de calitate slabă și subfinanțarea sistemului de sănătate sunt principalele probleme cu care bolnavii cronici se confruntă în ceea ce privește afecțiunea cronică, conform unui studiu realizat în cadrul campaniei ”Ai dreptul la Sănătate ca în Europa”, lansate de Coaliția pentru Sănătate Europeană.

Coaliția pentru Sănătate Europeană susține că bugetul alocat tratamentelor trebuie să reflecte nevoile reale ale tuturor pacienților români. Creșterea alocărilor bugetare, dar și o mai bună administrare a resurselor existente, ar putea reduce decalajul dintre sistemul de sănătate din Romania și cel existent în alte state europene.

“Aș vrea să avem un sistem de sănătate mai bine finanțat, în care să fie clar definit circuitul pacientului și fiecare să aibă un acces facil la tratament și îngrijiri de sănătate, cât mai puțin birocratizat. Realitatea ne situează însă pe ultimul loc în UE în toate statisticile legate de sănătate. Oare atât ne dorim sau doar atât putem face pentru sănătatea cetățenilor români?”, spune Radu Gănescu, în emisiunea O dimineață de milioane, la Europa FM.