Oameni de milioane: poetul Sorin Lucaci – VIDEO

Într-o perioadă în care mulți își amintesc că versurile pot fi o foarte bună cale de a-și mărturisi dragostea, poetul Sorin Lucaci ne spune, într-O Dimineață de milioane, cum iau naștere poeziile autentice și cât de ușor sau greu se fac remarcați scriitorii.

Sorin Lucaci s-a născut în decembrie 1970, la Bucureşti, iar după ce a absolvit Facultatea de Psihologie-Sociologie a Universității Hyperion, în 1994, patru ani mai târziu a debutat în revista literară ”SLAST”. Primul său volum de poezii – ”Revolta Îngerilor” a apărut în 2009, la Editura Vinea. Cea mai recentă apariție, în 2016, este ”Oameni de unică folosință (manualul seducătorului de furtuni)”.

Sorin Lucaci a câștigat marele premiu al celei de-a XXXIV-a ediții a Festivalului Internaţional de Literatură Lucian Blaga.

Responsabil de comunicare și de organizarea de evenimente pentru Editura Herald, Sorin Lucaci a reușit să găsească noi forme prin care cărțile să ajungă mai ușor la cititori iar scriitorii să se facă remarcați într-o aglomerație de mesaje care circulă în rețelele de socializare.

Omul de milioane din această săptămână ne spune și cum se face alegerea scrierilor peentru a fi transformate în cărți, dar și cum sunt alcătuite colecțiile. Pentru că tot este perioada dintre Sfântul Valentin și Dragobete, Sorin Lucaci ne ajută să identificăm cărți care ne-ar putea ajuta să ne înțelegem mai bine jumătatea.

Printre titlurile amintite, ”Geografia intimă a femeii” de Natalie Angier, care pune în lumină frumusețea și puterea interioară a arhetipului feminin, trecând prin teoria evoluționistă, prin biologie, neurochimie și prin diverse ipoteze științifice, dar și ”Configurați pentru iubire” de Stan Tatkin, un ghid complet pentru înțelegerea creierului propriului partener și pentru angajarea într-o relație romantică bazată pe iubire și pe încredere. Cele două volume apărute la Editura Herald pot fi câștigate și la concursul de pe europafm.ro.