Oameni de milioane: Medeea Marinescu – VIDEO

Medeea Marinescu este în lumina reflectoarelor de când avea trei ani. A crescut practic pe scenă, iar evoluția ei a putut fi urmărită în filme, dar și pe scena teatrelor.

Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum „Saltimbancii” (1981) și „Maria Mirabela” (1981), „Promisiuni” (1985), „Zâmbet de soare” (1988), „Domnișoara Christina” (1992), „Patul lui Procust” (2001), serialul TV „Doctori de mame” (2008) sau lungmetrajul „Weekend cu mama” (2009).

În paralel, a avut o fructuoasă colaborare în Franța, având roluri în seriale de televiziune, precum „Une mere comme on n’en fait plus” de Jacques Renard (1997) și „Le Record” de Edwin Baily (1999).

Medeea Marinescu excelează și în roluri de teatru pe scenele din București, Londra, Bruxelles sau Paris. În această toamnă ea se pregătește să revină în două piese cu un mare succes la public, „All Inclusive” și ”Fă-mi loc”. Despre cele două piese, viața ei și planurile pentru perioada următoare aflați din inerviul video extins cu omul de milioane din această săptămână.

Despre„Fă-mi loc” , Medeea Marinescu mărturisește că și-a dorit dorit să joace alături de Marius Manole, unul din actorii din tânăra generație, la care ”ține foarte mult”.

„Am zis că vreau să facem un spectacol și el a vrut. Și am mers la domnul Beligan și a spus «Asta cred că vi se potrivește», o piesă în două personaje. Și avut foarte mare dreptate”.

Și autorul, Anthony Michineau, a rămas plăcut surprins atunci când i-a văzut pe aceștia interpretând la Paris.

„Noi am demonstrat cu specatcolul Fă-mi loc, că poți să faci un spectacol pentru public, dar care să aibă și valoarea unui spectacol care înseamnă și actorie cinstită și bine-făcută, și regie fină și condusă cu măiestrie de domnul Beligan”.

Spectacolul „Fă-mi loc” se ajocă mâine, pe 18 septembrie, la Palatul Copiilor din București.