Oameni de milioane: Marcel Iureș – VIDEO

Marcel Iureș reușește să surprindă, din nou, printr-o interpretare emoționantă a unui rol complex în cel mai nou film românesc intrat în cinematografe. Marcel Iureş joacă rolul principal din filmul „Octav”, o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani.

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul „Octav” poate fi văzut în cinematografele din țară începând din această săptămână

Marcel Iureș a absolvit în 1978 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București. Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele primei scene independente de teatru din România. Marcel Iureș a ajuns să fie cunoscut drept actorul român care joacă la Hollywood, dar și ca artistul care reușește să transforme rolurile sale în unele memorabile, oferind o greutate aparte prin vocea și jocul său atât pe marile ecrane, cât și pe scenele teatrelor.

Omul de milioane Marcel Iureș
ne spune, la Europa FM, ce se ascunde în spatele succesului său și cum a ajuns să se implice în filmul ”Octav”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS