Oameni de milioane: fotograful Octav Drăgan, ”îmblânzitorul” orașelor – VIDEO

Numele lui Octav Drăgan a devenit foarte cunoscut celor care nu au vreo pasiune specială pentru fotografie sau care nu lucrează în domeniu în această vară.

Cu ajutorul aparatului său de fotografiat, Octav Drăgan a surprins o impresionantă ipostază a Bucureștiului, cu cerul brăzdat de fulgere într-o zi de vară, în luna august a acestui an (FOTO). Fotografia a fost una de milioane la propriu, ajungând la toate posturile de televiziune, fiind rostogolită în feedurile de Facebook a zeci de mii de persoane și trecând cu ușurință granițele continentului, cu ajutorul Internetului.

“Sunt momente când merg pe stradă și fac 300-400 de fotografii și sunt fericit dacă păstrez una-două”, mărturisește fotograful despre munca din spatele unui cadru de milioane.

Acum, Octav Drăgan se pregătește să deschidă prima expoziție de fotografie în București, în care veți putea vedea instantanee urbane, cele de care artistul se simte cel mai apropiat. Pentru a-și putea susține activitatea creativă, Octav Drăgan spune că fotografiile, tipărite pe pânză, asemeni tablourilor, vor putea fi și cumpărate.

Octav Drăgan  stă de vorbă cu Toader Păun, în emisiunea O Dimineață de milioane, despre cum reușește să surprindă orașele cu ajutorul aparatului de fotografiat și despre prima expoziție pe care o pregătește în București.