Confidenţialitate

Oameni de milioane: Fotograful Florin Ghenade – VIDEO

Omul de milioane din această săptămână folosește fotografiile pentru a spune poveștile unor arbori pe care poate i-am văzut, dar nu am apucat până acum să-i și cunoaștem.

Florin Ghenade este licențiat al Facultății de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte din București, secția Foto-Video. Anterior a urmat, timp de trei ani, cursurile Facultății de Filosofie din cadrul Universității București.

Fotograful Florin Ghenade expune la București fotografii în care surprinde poveștile unor arbori seculari, prezentați în liniștea nopții, astfel încât să-și poată spune poveștile în liniște.

Florin Ghenade a călătorit timp de șase ani prin țară fotografiind arborii seculari: i-a documentat pe întuneric, în peisajul lor natural, iar pe lumină a întâlnit comunitatea din jurul acestora, printre care și un tânăr cioban ale cărui vorbe au devenit subtitlul expoziției: ”Să fie întuneric, da’ să fie lumină!”.

În urma acestui demers a rezultat o serie de 20 fotografii, lucrări de artă care formează acum expoziția susținută de Galeria Posibilă de la Muzeul Țăranului Român din București și care poate fi vizitată până pe 10 martie.

Povestea din spatele expoziției ” Arbori Bătrâni – Să fie întuneric da’ să fie lumină!”, dar și a aunui fotograf pasionat, într-un interviu cu Toader Păun: