Confidenţialitate

Oameni de milioane: Chris Simion–Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53, primul teatru construit de la zero, după 75 de ani

“Cele mai importante lucruri în viață sunt cele pe care le faci, nu cele pe care le ai. (…)” spune Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.

Binecunoscuta regizoare a demarat la începutul anului campania “Vindem cărămizi. Construim un teatru.”, 2021 fiind anul în care și-a propus să strângă banii necesari demarării șantierului primului teatru construit împreună de la zero, după 75 de ani. Ultimul demers de acest fel a fost realizat în 1946 de căte inginerul constructor Liviu Ciulei, pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei.

În acest moment mai sunt disponibile 30.000 de CĂRĂMIZI – CTITOR pe care se inscripționează numele ctitorului și ulterior, când teatrul va fi gata, acest nume va fi trecut pe zidul din foaierul teatrului. O cărămidă G53 valorează 53 Euro (256 lei).

La începutul acestei săptămâni, Chris Simion – Mercurian a mers în Parlament pentru a găsi ctitori pentru teatrul Grivița 53.

La începutul săptămâni următoare, Chris Simion – Mercurian merge la ediția de vară a târgului Bounty Fair, în grădina Casei Universitarilor din București, pentru a-și găsi noi susținători ai proiectului său inedit.

La Europa FM, omul de milioane Chris Simion – Mercurian spune cum a pornit ideea proiectului și ce urmează după ce s-au strâns toți banii necesari ridicării teatrului: