Confidenţialitate

Oameni de milioane: Andrei Muntean, gimnastul român care a impresionat pe toată lumea la Jocurile Olimpice de la Rio – VIDEO

Anul trecut, Andrei Vasile Muntean ocupa locul 6 în finala de la paralele a concursului masculin de gimnastică artistică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Chiar dacă gimnastica românească a rămas fără medalie la JO, după 40 de ani, performanțele și evoluția lui Andrei Muntean nu au trecut neobservate și el primit aprecieri atât din partea presei sportive cât și a fanilor din țară, care-și pun multe speranțe în el pentru viitoarele competiții.

Înainte să facă trecerea de la juniori, în 2010, Andrei Muntean a devenit primul campion olimpic de tineret din România după ce a câștigat aurul la inele la Jocurile Olimpice de Tineret. S-a clasat și pe locul doi la paralele.

Apoi, în perioada în care încă era la CSS Sibiu, a câștigat medalia de aur la paralele la Europenele pentru juniori de la Birmingham, acesta fiind primul titlu continental pentru România după 2002.

În 2011, Andrei Muntean s-a alăturat lotului de seniori din București, iar în 2014 a luat primul său titlu național la individual compus, pentru ca un am mai târziu să ajungă până pe locul 3 la inele la Cupa Mondială de la Doha.

Cu doar o zi înainte să împlinească 24 de ani, Andrei Muntean este Omul de milioane de la Europa FM, din această săptămână. Are 20 de ani de gimnastică și poveștește, deschis, într-O dimineață de milioane, cum a ajuns să facă sport de performanță și cum arată trecerea de la juniori la seniori, dar și cum se simt emoțiile la primele Jocuri Olimpice la care a luat parte.