O tânără din Austria și-a dat în judecată părinții, după ce au publicat pe facebook fotografii ale fetei

O tânără de 18 ani din Austria și-a dat în judecată părinții.   Aceștia au publicat pe Facebook fotografii ale fetei, de când era mică, pe care ea le consideră stânjenitoare.

Tânăra are mari șanse să câștige procesul – spune avocatul ei.

 

Tânăra de 18 ani spune că, din 2009 și până în prezent, părinții ei au postat pe facebook peste 500 de fotografii, fără să-i ceară acordul.

Imaginile publicate pe internet prezintă momente din copilăria tinerei, de la schimbarea scutecelor la antrenamentul la oliță – scrie un cotidian din Austria.

Tânăra susține că toate acele fotografii i-au făcut viața mizerabilă și îi acuză pe părinți că nu au limite și nu știu ce este rușinea. Ea spune că părinților nu le pasă dacă e vorba despre o fotografie cu ea stând pe toaletă sau dezbrăcată în pătuț. ”M-am săturat să nu fiu luată în serios de părinți”, s-a plâns tânăra de 18 ani.

Presa din Austria notează că părinții fetei au refuzat să șteargă acele fotografii. Ba mai mult, tatăl tinerei ar fi spus că are dreptul să le publice pe internet, deoarece el este cel care le-a realizat .

Procesul va începe  în noiembrie. Tânăra are mari șanse să câștige, dacă va demonstra că acele fotografii îi violează dreptul la intimitate – spune avocatul ei. Dacă va câștiga procesul, părinții ar putea să fi obligați să îi plătească despăgubiri și cheltuielile de judecată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS