O şuviţă din părul lui David Bowie, scoasă la licitaţie

O şuviţă din părul lui David Bowie, cu o valoare estimată la peste 4.200 de dolari, va fi scoasă la licitaţie, sâmbătă, la casa Heritage Auctions din Los Angeles, potrivit nme.com.

Şuviţa a fost păstrată de Wendy Farrier, care a tăiat o parte mică din părul starului britanic, în urmă cu 33 de ani, pe când acesta a pozat pentru sculptura din ceară de la Madame Tussauds din Londra.

Wendy Farrier i-a tăiat părul cântăreţului pentru a realiza peruca lucrării din ceară.

”Am mai vândut păr al vedetelor, dar niciodată al lui David Bowie. Este greu de spus până unde va merge preţul, însă recent am vândut o bucată din părul lui John Lennon, care fusese păstrată de frizerul său, pentru o sumă uriaşă”, a spus Margaret Barrett, conducător de licitaţii al casei Heritage. 

Între altele, sâmbătă vor fi licitate o copie a albumului ”Hunky Dory” (1971) ce poartă semnătura lui Bowie, un desen realizat de artist în 1996, un disc de aur al albumului ”Let s Dance” (1983) şi varianta color a copertei materialul discografic ”Station To Station” (1976), care nu a fost folosită niciodată în scopuri comerciale.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor şi producător, câştigător a două premii Grammy. Albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Artistul a murit în 10 ianuarie 2016, la 69 de ani, la doar două zile după ce lansase albumul “Blackstar”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS