Confidenţialitate

O statuie care îl prezintă pe cântăreţul Ed Sheeran sub forma unui porc, cumpărată la licitaţie de artistul britanic

O statuie care îl prezintă pe cântăreţul Ed Sheeran sub forma unui porc a fost cumpărată la licitaţie de artistul britanic cu suma de 6.200 de lire sterline, informează BBC.

Statuia, realizată sub forma unui omagiu adus artistului britanic, a fost denumită ”Ed Sheer-ham” (”Ed Sheer-şuncă”). Ea a fost vândută la o licitaţie ce a fost organizată în scopuri caritabile săptămâna trecută.

Unii dintre britanici au bănuit imediat că Ed Sheeran, care a spus în public că statuia este ”minunată”, era cumpărătorul care a câştigat licitaţia.

Angajaţii de St. Elizabeth Hospice din Ipswich, spitalul care a beneficiat de acest eveniment de caritate, s-au declarat încântaţi de banii primiţi de la Ed Sheeran.

Rachel Backshall, reprezentantă a spitalului, spune că, după licitaţie, ”a existat o întrebare pe care toată lumea şi-o punea”.

”A cumpărat Ed porcul lui? Ne întrebam dacă va dori să o cumpere, dar, apoi, el a spus că îşi va pune semnătura pe statuie, pentru câştigătorul licitaţiei – a fost foarte priceput în a ne facem pe toţi să rămânem în domeniul presupunerilor. Apoi, Ed ne-a anunţat că este încântat că a câştigat porcul la licitaţie şi că va ajuta spitalul nostru”, a adăugat ea.

Sculptura a fost una dintre cele 39 de piese care alcătuiesc instalaţia artistică ”Pigs Gone Wild” din Ipswich.

Printre celelalte opere de artă vândute la această licitaţie s-au aflat un tribut adus lui David Bowie (”Piggy Stardust”, vândut cu 2.600 de lire sterline), un omagiu adus lui Elvis Presley (”Elvis Porksley”, vândut cu 2.800 de lire sterline), o statuie dedicată lui Shakespeare (”Ham-let”, vândută cu 3.100 de lire sterline) şi o altă statuie dedicată personajului Frankenstein (”Frankenswine”, vândută cu 2.600 de lire sterline).

ed-sheeran

Aproximativ 300 de persoane au participat la licitaţie organizată în Trinity Park din Ipswich săptămâna trecută. Evenimentul a reuşit să obţină 152.550 de lire sterline (176.805 euro) în beneficiul spitalului din localitate.

Ed Sheeran, născut pe 17 februarie 1991, este un cântăreţ, compozitor, textier şi, ocazional, actor britanic. A compus cântece pentru One Direction şi Justin Bieber şi a reuşit să îşi construiască o carieră solo de mare succes. A lansat 2 albume de studio, 14 EP-uri şi 24 de single-uri solo şi 11 în colaborare cu alţi artişti şi 20 de videoclipuri muzicale. Single-urile sale au fost descărcate de aproape 17 milioane de ori pe internet în Statele Unite.