Confidenţialitate

O româncă și cei doi copii ai săi, prinși în hotelul afectat de avalanșa din Italia

Ministerul român de Externe anunță că o română și cei doi copii ai săi se aflau în hotelul grav afectat de avalanșa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia.

“În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii”, a anunțat MAE.

Soțul femeii, un cetățean italian, se află internat la spital. El le-a povestit jurnaliștilor italieni că a ieșit din hotel cu puțin timp înainte de producerea avalanșei. Mai exact, a spus că a mers să ia ceva de la mașină, care era parcată la o distanță destul de mare de hotel.

Bărbatul a precizat că soția sa și cei doi copii au rămas în cameră.

În timp ce bărbatul era plecat s-a produs avalanșa care a îngropat hotelul de patru etaje în zăpadă. Ulterior, a fost găsit în zăpadă de echipele de salvare.

Șeful protecției civile italiene, Fabrizio Curcio, a declarat că în hotelul aflat în apropiere de Farindola, în regiunea Abruzzo, se aflau aproximativ 30 de persoane. Multe dintre ele sunt încă dispărute. Hotelul de 4 stele avea o capacitate de 43 de camere.

Regiunea Abruzzo se află la aproximativ 100 de kilometri de Amatrice, regiune afectată miercuri de o serie de cutremure.