O romanca poate ajunge pe Marte

O româncă se numără printre cei 100 de candidați aleși pentru o misiune pe Marte.

Proiectul a fost lansat de o organizație olandeză și vizează trimiterea, în anul 2024, a unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza Planeta Roşie.

Românca se numește Andreea, are 34 de ani și locuieşte în Canada. Spune că este pasionată de tot ce are legătură cu ştiinţa, în special cu aviaţia şi explorarea spaţială.

În prezent, urmează un curs pentru a obţine licenţa de pilot autorizat şi lucrează ca analist în industria IT din Canada. Crede că este un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că iubește provocările şi îi place să-și asume riscuri.

Andreea se numără printre cei 100 de candidaţi aleși pentru o misiune pe Marte. Ei vor fi supuși unor noi probe, la finalul cărora doar 40 vor intra în programul de antrenament pentru călătoria spațială. Procesul de selecție a început în aprilie 2013.

Peste 200 de mii de oameni au aplicat pentru șansa de a deveni exploratori ai planetei Marte. Potrivit site-ului oficial al misiunii, echipaje de patru astronauţi vor fi lansate spre Marte din doi în doi ani, începând din 2024.