O româncă a primit titlul de cea mai bună poliţistă din lume în 2015, pentru misiunile din Haiti – FOTO

Comisarul-şef de poliţie Raluca Domuţa a primit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul deosebit avut în timpul misiunilor de căutare şi salvare din Haiti, informează Poliția Română.

În cadrul festivităţii organizate pe 23 august de International Association of Women Police – IAWP, în Cardiff, Ralucăi Domuţa i-a fost recunoscut rolul deosebit avut în timpul misiunii ONU din Haiti (MINUSTAH).

Românca a primit distincția pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei.

Comisarul-şef de poliţie Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului, mai informează Poliția Română. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

Experientele traite in misiune internatională intr-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut sa inteleg de ce bunica mea, care a trait experienta primului razboi mondial, cand eram copil, in fiecare seara, la sfarsitul rugăciunii spunea ”Doamne ajuta-ne sa ne trezim in pace!”, a spus Raluca Domuța, potrivit comunicatului IGPR.

FOTO: www.politiaromana.ro