Confidenţialitate

O placă memorială dedicată lui Freddie Mercury a fost dezvelită la Londra

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a dezvelit, joi, o placă memorială dedicată fostului lider al formaţiei, Freddie Mercury, care marchează casa în care a copilărit artistul, aflată în oraşul englez Feltham, cu câteva zile înainte de 5 septembrie, data la care celebrul solist britanic ar fi împlinit vârsta de 70 de ani, potrivit contactmusic.com.

”Este foarte straniu pentru mine acum. L-am cunoscut pe Freddie în urmă cu aproximativ 50 de ani şi am venit aici pentru a-i întâlni mama şi tatăl şi pentru a petrece timp cu el.

Ultimul lucru de pe Pământ pe care ni l-am fi imaginat atunci era că voi fi aici vreodată să comemorez o placă albastră (folosită pentru a marca clădirile cu importanţă culturală şi istorică în Marea Britanie, n.r.) în memoria prietenului meu”, a spus Brian May. 

Chitaristul şi-a exprimat regretul că liderul trupei Queen nu mai este în viaţă pentru a crea muzică. Artistul a murit în anul 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza unei bronhopneumonii provocate de SIDA.

”Este o ocazie foarte fericită, dar cu o nuanţă de tristeţe, pentru că el ar trebui să fie aici, încă în proces de creaţie”, a mai spus Brian May.

Freddie Mercury, născut cu numele Farrokh Bulsara, s-a mutat în casa din Feltham la vârsta de 17 ani, în anul 1964, după ce familia lui a părăsit Zanzibar, Tanzania, şi s-a stabilit în Marea Britanie.

placa memoriala Freddie Mercury

Artistul i-a întâlnit atât pe chitaristul Brian May, cât şi pe bateristul Roger Taylor, în perioada în care a trăit în acea casă.

”Ne-am petrecut cel mai mult timp ascultând şi analizând înregistrările lui Jimi Hendrix”, a spus Brian May, pentru BBC.

Placa memorială a fost dezvelită înainte de 5 septembrie, data la care Freddie Mercury ar fi împlinit 70 de ani.