Confidenţialitate

O piațetă din Brăila va purta numele lui Ivan Patzaichin

O piațetă din Brăila va purta numele fostului mare campion olimpic al României, Ivan Patzaichin. Primăria vrea astfel să îl omagieze pe marele sportiv trecut în neființă la sfârșitul săptămânii trecute.

Numele fostului mare sportiv român, Ivan Patzaichin, va fi purtat de o porțiune importantă a falezei Dunării din Brăila, cuprinsă între portul de ambarcațiuni ușoare și adăpostul pescăresc.

Decizia luată de Primărie trebuie validată prin vot de Consiliul Local Brăila, însă aceasta este doar o simplă formalitate. În anul 2013, municipalitatea brăileană a încheiat un protocol de colaborare cu asociația fondată și patronată de Ivan Patzaichin, ”Mila 23”, pentru promovarea proiectului național inițiat de marele campion olimpic ”Descoperă Rowmania”.

În cadrul acestui proiect, Ivan Patzaichin a organizat zeci de competiții de vâslit în bărcile construite de el și botezate canotci, o combinație între canoe și lotcă, ambarcațiunea ușoară a localnicilor din Delta Dunării, zona natală a marelui sportiv. Astfel de curse, chiar între Brăila și Galați, au fost organizate an de an, până când pandemia a întrerupt tradiția.