Confidenţialitate

O persoană a murit în urma unui cutremur care a avut loc pe insula Creta

UPDATE

Un muncitor care lucra într-o biserică a murit după ce clădirea s-a prăbuşit în urma puternicului seism din insula grecească Creta.
Alte nouă persoane au fost rănite, au transmis autoritățile elene.

Seismul a afectat mai ales localitatea Arkalohori, unde o persoană și-a pierdut viața, iar alte 9 au suferit răni uşoare.

Imaginile difuzate de televiziunea publică elenă au prezentat pagube importante, în special prăbuşirea unor case vechi din Arkalohori şi din alte sate din regiune, în apropiere de Heraklion.

Ministrul grec al Protecţiei Civile urmează să se deplaseze în Creta în următoarele ore.

Știrea inițială

Cutremur de 6 pe scara Richter în insula grecească Creta. Din primele informații, o persoană a murit, iar 3 persoane sunt blocate sub dărâmături.

Centrul Seismologic Mediteranian a transmis o magnitudine de 6.5 pe scara Richter, în timp ce Autoritatea americană de control geologic a plasat cutremurul la 6 grade.

Epicentrul cutremurului a fost la 23 de km de localitatea Arvi și la o adâmcime de 10 kilometri, spune autoritățile elene.

Primarul din Arkalohori a declarat la o televiziune că două biserici și alte clădiri au fiost afectate de cutremur. Cel puțin două persoane sunt blocate clădirile afectate.