O pereche de ochelari, confundată cu o operă postmodernistă – GALERIE FOTO

Un tânăr şi-a lăsat ochelarii pe podeaua unui muzeu american, iar vizitatorii au crezut că era vorba despre o operă postmodernistă. Tânărul a mai organizat, în trecut, farse similare, ce au implicat prezenţa într-un muzeu a unei şepci de baseball şi a unui coş de gunoi, potrivit The Independent.

Mai mulţi vizitatori ai Muzeului de Artă Modernă din San Francisco au fost păcăliţi, în această săptămână, crezând că o pereche de ochelari de vedere, plasaţi pe podeaua instituţiei muzeale de un tânăr de 17 ani, ar fi fost, de fapt, o capodoperă postmodernistă.

farsa la muzeu (2)

”La început, eram destul de impresionat de picturile şi operele de artă expuse în acest muzeu uriaş”, a declarat autorul farsei, TJ Khayatan, pentru BuzzFeed.

”Apoi, dintr-o dată, unele dintre obiectele de «artă» nu mi s-au mai părut surprinzătoare. Am nimerit peste un animal din pluş plasat pe o pătură gri şi m-am întrebat dacă acel obiect îi impresiona cu adevărat pe oamenii din jur”, a adăugat el.

farsa la muzeu (3)

Pentru a testa teoria potrivit căreia oamenii vor privi îndelung şi vor încerca să interpreteze însemnătatea oricărui obiect expus într-o galerie, acordându-i înţelesuri artistice, TJ Khayatan a plasat pe podeaua muzeului o pereche de ochelari de vedere şi apoi s-a îndepărtat câţiva metri.

farsa la muzeu (5)

În curând, oamenii s-au apropiat, au înconjurat perechea de ochelari, menţinând o distanţă ”sigură” faţă de ”opera de artă”. Mai mulţi dintre vizitatori au început să fotografieze obiectul.

farsa la muzeu (4)

”Îmi place să cred că vizitatorii şi-au imaginat că ochelarii de pe podea reprezentau o simplificare deliberată a culturii sau, poate, să vezi lumea printr-o pereche de lentile, având ataşat undeva în partea dreaptă un titlul de genul «miopie» sau «ochi adevăraţi (minciuni adevărate)»”, a adăugat autorul farsei, într-un mesaj publicat pe Twitter, pe 24 mai.

farsa la muzeu (7)

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS